Monika Fryga
Dietetyk, Specjalista do spraw Żywienia

    magister dietetyki, absolwentka Wydziału Nauk o Zdrowiu Collegium Medicum im. Ludwika Rydygiera w Bydgoszczy, uczestniczka wielu konferencji i szkoleń poświęconych zagadnieniom z zakresu dietetyki, m.in.


    ­ Szkolenie Dietetyka i suplementacja I-IV, Jakub Mauricz, Gdańsk 2015

    ­ Warsztaty ''Dieta autoimmunologiczna AIP'' Klub Medycyny Funkcjonalnej, Warszawa 2015

    ­ Konferencja Żywieniowa ''Holistyczne podejście do diety i człowieka'', Opole 2015

    ­ Warsztaty Zaburzenia Mikroflory jelit i utajona alergia pokarmowa, Instytut Mikroekologii, Gdańsk 2015

    ­ Konferencja Fit-Medical Gdańsk, 2015

    ­ Żywność i żywienie w medycynie prewencyjnej – postępy 2014, IŻŻ, Warszawa

    ­ Konferencja DietetykaForum, Poznań, 2014

    ­ IV Ogólnopolska Konferencja Dietetyki, Congressus Dietetica, Łódź, 2014

    ­ Szkolenie „Psychologia odżywiania”, Nutricenter, 2014

    ­ Szkolenie ,,Edukator w cukrzycy”, Nutricenter, 2014

    ­ Konferencja „Żywienie – zdrowie i choroby”, Wrocław, 2013

    ­ III Ogólnopolska Konferencja Dietetyki, Congressus Dietetica, Łódź, 2013

    Swoje doświadczenie zawodowe zdobywała podczas licznych praktyk w szpitalach m.in. na oddziale chirurgii dziecięcej, gastroenterologii, neurologii, w hospicjum, w domu opieki społecznej, przedszkolu oraz stacji sanitarno-epidemiologicznej.
    Brała również czynny udział w "Wojewódzkim Programie zapobiegania niedożywieniu, nadwadze i otyłości poprzez poprawę żywienia u dzieci klas 1-3 szkół podstawowych w wieku 6-9 lat".

    Dietetyka jest jej pasją. Dzięki wysokim kwalifikacjom oraz stale poszerzanej wiedzy merytorycznej jest w stanie zapewnić profesjonalne i skuteczne doradztwo żywieniowe. Jej celem jest zwiększenie świadomości na temat wpływu żywności na zdrowie oraz jakość życia.